Bas van Loef

Raadslid

Bas als raadslid

Mijn naam is Bas van Loef. Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen sinds 2002 met veel plezier in Capelle aan den IJssel. Na mijn studie Geschiedenis in Rotterdam ben ik in Capelle komen wonen en naast mijn werk als adviseur stedelijke ontwikkeling politiek actief geworden. Eerst als secretaris in het bestuur van de VVD en later als raadslid.
Namens de VVD en inwoners van Capelle aan den IJssel zit ik sinds maart 2010 in de gemeenteraad.
Ik houd mij bezig met onderwerpen uit de commissie Stedelijke Ontwikkeling, afgekort Cie. SOB. In de fractie ook wel Cie. SO BAS genoemd. Dat betekent dat ik aan de slag ben met de stadsvisie, gebiedspaspoorten, mobiliteit en duurzaamheid.
Een belangrijke ontwikkeling voor Capelle is de transformatie van het Rivium. Het bedrijventerrein Rivium heeft nu nog ruimte voor bedrijven maar daar komt verandering in. Vanuit de eigenaren is geïnvesteerd in verduurzaming en modernisering van kantoren. De gemeente verleent haar medewerking aan het toestaan van nieuwe bestemmingen zoals bijvoorbeeld het omvormen van kantoorpanden tot hotels, horeca, winkels en woningen.
Met mijn achtergrond en ervaring als adviseur stedelijke ontwikkeling zet ik mij graag in voor een gemeente waarin op zorgvuldige wijze met de schaarse ruimte wordt omgegaan zodat Capelle een aantrekkelijke gemeente blijft om te wonen, werken en recreëren!

Ik heb niet de illusie alles te weten wat zich in Capelle aan den IJssel afspeelt. Daarom sta ik open voor jullie informatie, meningen en ideeën. Neem dus vooral contact met mij op! Dat kan via: s.van.loef@capelleaandenijssel.nl