Harriët Westerdijk

Fractievoorzitter

Harriët als wethouder

Sinds 2012 ben ik lid van de VVD. Tijdens mijn studententijd ben ik betrokken geraakt bij de JOVD en steeds meer overtuigd geraakt dat het liberaal gedachtengoed om vanuit eigen kracht kansen te pakken het beste bij mij aansluit. Geboren in een ondernemersgezin heb ik altijd geleerd om handen uit de mouwen te steken en dingen aan te pakken.

Als ondernemer in de retail liep ik regelmatig tegen de grenzen van de regelgeving aan en was ik ondertussen al betrokken bij diverse netwerken binnen de lokale VVD. Het was een logische stap om in 2014 gemeenteraadslid te worden in mijn gemeente Capelle aan den IJssel. Na de verkiezingen van 2018, waar ik lijsttrekker was voor de Capelse VVD, mocht ik op de post economie, werk en inkomen, onderwijs, sport, cultuur en armoedebeleid aan de slag voor de Capelle.

In de lokale politiek zie je door de jaren heen de gemeente veranderen door beslissingen waaraan je hebt kunnen bijdragen. De ene wat tastbaarder dan de andere. Een nieuwe aanpak voor armoede en schulden om te zorgen dat mensen die in de schulden raken weer zonder geldzorgen zelfstandig beslissingen kunnen nemen heeft impact op de levens van veel Capellenaren. Veranderingen in de buitenruimte zijn vaak nog zichtbaarder. Eerst als raadslid en later als wethouder ben ik bijvoorbeeld betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe Sportcomplex Aquapelle. Wat haar naam dankt aan een prijsvraag, voor Capelse basisschoolleerlingen, welke via een poll op internet verder is beslist. Een leuke innovatieve manier om Capellenaren mee te laten doen.

Soms is politiek helemaal niet zo ver van de Capellenaren vandaan. Graag wil ik in mijn stijl van besturen dat ook laten zien; benaderbaar en problemen aanpakken en oplossen waar het kan. Dat is het mooie van lokale politiek je kan direct verschil maken voor Capellenaren.

De Capelse VVD is een club van lokale betrokken Capellenaren, met een visie voor fijn leven in Capelle en wij vertalen dat in ons verkiezingsprogramma. Het belang van Capelle staat altijd voorop. Daarom is de Capelse VVD elke dag aan de slag voor Capelle!