John Brasser

Burgerraadslid

 

 

John als burgerraadslid

Hallo, ik ben John Brasser en ik woon sinds 1982 in de mooie wijk Oostgaarde. Een kort loopje vanuit mijn woning en ik sta aan de oever van de IJssel of in het natuurgebied Hitland. De metro brengt mij in 15 minuten naar het centrum van Rotterdam. Kortom, het is wat mij betreft goed wonen in Capelle aan den IJssel.

Ik ben sinds 2018 burgerraadslid bij de VVD fractie en in 2022 opnieuw gevraagd om de komende vier jaar weer als burgerraadslid deel te nemen en mij te richten op de commissie Samenleving en Economie.

Ik heb inmiddels goed zicht verkregen in de werkzaamheden van de gemeente Capelle en ik ben onder de indruk geraakt van de hoeveelheid taken die de gemeente uitvoert. Mijn indruk is dat er veel goed gaat in Capelle!

Dit betekent natuurlijk niet dat we achterover kunnen leunen. We moeten blijven werken om het goede te behouden en te streven naar verbeteringen waar nodig.

Ongeveer de helft van ons gemeentebudget, zo’n 100 miljoen euro, wordt besteed aan het sociale domein en de zorg. De VVD staat voor Sociale Rechtvaardigheid. Ik onderschrijf dat volledig. Gelijke kansen voor iedereen, eventueel met steun van de overheid. Dit houdt wat mij betreft ook in dat het geld terecht moet komen bij de mensen die het echt nodig hebben en niet bij fraudeurs binnen de bijstand of zorg. U mag van mij verwachten dat de gemeentelijke uitvoering/handhaving hiervan mijn aandacht heeft.

Er zijn binnen de gemeente goede ontwikkelingen te zien op het gebied van Huizen van de Wijk, de WOP’s (Wijkoverleg Platforms) en Kinderlabs (gevarieerde educatie voor jonge kinderen) die mij persoonlijk zeer aanspreken. Deze sociale infrastructuur is heel belangrijk en draagt bij aan de verbondenheid tussen de Capelse bewoners.

Ik ben tevens fractievertegenwoordiger voor de wijk Oostgaarde. 

Verder pleit ik voor verdraagzaamheid. Toon wat geduld, laat mensen in hun waarde en geef elkaar de ruimte.

Stel je vraag aan John

10 + 6 =