10 redenen om Capelse VVD te kiezen

Verstandig financieel beleid met lage lasten

We hebben in Capelle de laagste lasten van de regio en wat ons betreft blijft dat zo. In Zuidplas betalen inwoners jaarlijks bijna 200 euro meer dan in Capelle en in Krimpen aan den IJssel zelfs 345 euro meer. De Capelse VVD heeft de afgelopen 12 jaar een financieel solide beleid gevoerd en Capelle staat nu op de tweede plek van financieel gezondste gemeenten van Nederland.

Meer woningen voor starters en senioren

We hebben in Capelle meer geschikte woningen voor senioren en starters nodig. Daarom zetten we vol in op het realiseren van 5.000 nieuwe woningen in de wijk Rivium.

Een veilige toekomst voor Capelse kinderen

Elk kind verdient het om veilig op te groeien in Capelle. We moeten onze kinderen beschermen tegen absurde nieuwe trends als het dragen van messen. Cameratoezicht en preventief fouilleren zetten we in waar nodig.

 

Containers sneller leeg en beter groenonderhoud

Overvolle afvalcontainers, afval naast de container en op straat zijn grote ergernissen. Het afval moet sneller worden opgehaald en afvaldumpers moeten worden aangepakt. Om afvaltoerisme tegen te gaan sluiten we waar nodig containers af met pasjes voor bewoners. Het groenonderhoud kan beter en kleurrijker.

Gratis parkeren, voldoende parkeerplaatsen en OV voor AOW'ers blijft gratis

Parkeren in Capelle blijft gratis; dat is een must voor het winkelend publiek en onze lokale economie. Veel Capellenaren maken gebruik van de auto. Voor hen moeten er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn en blijven. Het openbaar vervoer voor AOW’ers houden we gratis.

 

Verkeersveiligheid in de wijk voorop, verkeersaso's aanpakken

Snelheidsduivels moeten hard worden aangepakt en met extra maatregelen zoals digitale snelheidsborden, passende verkeersdrempels, lawaaiflitsers en geluidsreducerend asfalt richten we ons op de overlast. Het verbeteren van de verkeersveiligheid in de buurt staat voor de Capelse VVD voorop. Zo willen wij dit onder meer op de volgende plekken aanpakken:

  • de tunnel en oversteekplaats op de Schönberglaan;
  • de oversteekplaats aan de P.C. Boutenssingel ter hoogte van v.v. Capelle;
  • het wegprofiel van P.C. Boutenssingel, omdat dit uitnodigt om te hard te rijden;
  • het fietspad aan de Schubertstraat; en
  • de T-kruising Duikerlaan/Kerklaan is na de vernieuwing onveilig, dit moet worden aangepast.
Goede sportaccommodaties en sporttoestellen in de buitenlucht

Kwalitatief goede sportcomplexen zijn belangrijk, maar net zo goed wil je in je eigen wijk, het Schollebos of Hitland lekker kunnen sporten en bewegen in de buitenlucht. Daarom willen wij meer sportvoorzieningen in goed onderhouden groen en waar het kan wandelroutes met uitzicht op het water.

Strengere handhaving opruimen hondenpoep

Hondenpoep op straat blijft een grote ergernis. We willen strengere handhaving op de opruimplicht en dan ook 7 dagen per week. Op dit moment werkt handhaving nog niet op zondag. Handhaving moeten 7 dagen per week dienstbaar en bereikbaar zijn.

Duidelijkere regels en betere dienstverlening voor ondernemers

Als het goed gaat met de lokale ondernemers en bedrijven, dan gaat het goed met de werkgelegenheid in onze gemeente. Capelle moet aantrekkelijk blijven voor bestaande en nieuwe bedrijven die zich hier willen vestigen. Zo kunnen de regels voor vergunningen voor ondernemers duidelijker, zodat ondernemers beter weten waar ze aan toe zijn.

 

Gezellig stadscentrum en ook aandacht voor winkelcentra buiten centrum

Het Stadsplein moet de komende jaren echt het middelpunt van de stad worden waar je veel gezelligheid vindt. Zo zien wij graag meer mogelijkheden om in het centrum een hapje te kunnen eten en te borrelen. Boodschappen moet je ook op zondagochtend kunnen doen. De gemeente moet ook aandacht besteden aan de winkelcentra buiten het centrum. Zo verdient De Terp een opknapbeurt.

 

Stel je vraag aan de Capelse VVD

4 + 4 =