Nico van Veen

Wethouder Financiën, Duurzaamheid en Vastgoed

Nico als wethouder

Nico van Veen is na 8 jaar fractievoorzitter nu Wethouder Financiën, Duurzaamheid en Vastgoed.
Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 zitten wij in het college en leveren wij wethouder(s) en kunnen wij ons liberale gedachtegoed direct omzetten in daden.
Capelle aan den IJssel voert een financieel voorzichtig beleid waar de Capellenaar van profiteert door lage gemeentelijke lasten.
Deze lijn willen wij ook in een volgend college doorzetten, ondanks de huidige tekorten op Jeugdhulp en WMO
Wij rekenen erop dat de Rijksoverheid ons financieel compenseert voor het uitvoeren van deze taken welke de Rijksoverheid, met een “korting”, aan de gemeentes heeft overgedragen.

Aangekomen bij mijn portefeuille Duurzaamheid de vraag , waarom is Duurzaamheid zo belangrijk voor Capelle?
Oud en jong maakt zich zorgen over de toekomst en op radio en tv komt klimaatverandering vaak aan de orde.
Een lagere energierekening spreekt een ieder aan en in volle zalen mocht ik de afgelopen jaren presentaties bijwonen hoe dit te realiseren middels isolatie, zonnepanelen, led-lampen, tochtstrips etc.
Voor nadere informatie, log eens in op Energie-collectiefCapelle.nl

In de portefeuille Vastgoed geven wij het goede voorbeeld met zonnepanelen op ons nieuwe zwembad Aquapella, een energie neutrale Gemeentewerf en de straatverlichting wordt vervangen door LED.

Ik kan iedere Capellenaar aanraden om lid te worden van onze politieke partij om zo een liberale bijdrage te leveren aan een Capelle aan den IJssel waar het voor jong en oud goed toeven is.