Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen plaats. Voor Capellenaren geldt dat wij stem uitbrengen op kandidaten voor de provincie Zuid-Holland en voor het Waterschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Doe wat nodig is en ga stemmen! En kies VVD

Capelle aan den IJssel heeft grote belangen bij welke besluiten het Hoogheemraadschap neemt en hoe het te werk gaat. Onze eigen kandidaat Jacqueline van Nauta Lemke (Lijst 2, Nr.3) daarover aan het woord:

Ik ben opgegroeid in een gezin van denken in mogelijkheden en oplossingen en dit sluit naadloos aan bij de uitdagingen waarvoor ons Waterschap staat.

Het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al sinds 1273 dat wij “droge voeten” hebben. De door klimaatsverandering toegenomen stortbuien en de stijging van de zeespiegel, zorgt ervoor dat het houden van “droge voeten” ook in de toekomst onze grootste aandacht zal moeten krijgen.

Daarnaast vraagt de toenemende droogte in de zomer om extra inzet. Wij zullen met elkaar meer regenwater moeten gaan opvangen in buffers, regentonnen en andere innovatieve wateropvang mogelijkheden, zodat wij ook in de droge perioden over voldoende water kunnen beschikken.

Deze veranderingen vragen om preventief en alert inspelen op nieuwe technieken waarbij wij rekening houden met realistische oplossingen die functioneel en natuurlijk betaalbaar zijn.

Ik vind het belangrijk dat ons waterschap met u en alle andere betrokkenengoed samenwerkt en u betrekt bij haar plannen en daarnaast dat u goed op de hoogte wordt gehouden van haar werkzaamheden. Samen met u kan ons waterschap de uitdagingen van de toekomst aan.

Met uw steun en stem kunnen wij met een gerust hart dit jaar samen de 750ste verjaardag van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard vieren!