De leden van de Capelse VVD hebben tijdens de Algemene ledenvergadering op 29 september 2021, Harriët Westerdijk unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Ervaren lijsttrekker

Met Harriët Westerdijk kiest de Capelse VVD voor een ervaren lijsttrekker. Ook in 2018 voerde zij de lijst aan en werd zetelwinst behaald. Ze is een benaderbaar bestuurder met oog voor Capellenaren en Capelse ondernemers. Ze is bovendien hét gezicht van de Capelse VVD en spreekt duidelijke taal. Ze heeft het verschil kunnen maken op een aantal belangrijke dossiers, zoals de maatregelen voor en ondersteuning van ondernemers tijdens de coronacrisis, de realisatie van het nieuwe zwembad Aquapelle, extra hulp voor Capellenaren met te hoge schulden en het begeleiden van Capellenaren naar meer taalvaardigheid en werk.

Harriët Westerdijk: “De Capelse VVD is een club van betrokken Capellenaren die zich hard maken voor een beter Capelle. Afgelopen 4 jaar zijn we zowel in de raad, als in het college aan de slag gegaan voor Capelle. Daarom ben ik dankbaar opnieuw het vertrouwen van de leden te hebben gekregen.” 

Thuis in Capelle

Met Westerdijk wil de Capelse VVD zich de komende jaren blijven inzetten voor de laagste lokale lasten van de regio, meer betaalbare woningen voor starters en senioren en betere bereikbaarheid van de Capelse wijken. Harriët Westerdijk: “We blijven investeren in de stad en de Capellenaren. Uiteindelijk gaat het erom dat we kansen creëren voor Capellenaren met goede voorzieningen, zodat we ons thuis voelen in Capelle.”

De afgelopen 4 jaar was Harriët Westerdijk wethouder in Capelle aan den IJssel met de portefeuille Economie, Werk en Inkomen, Armoedebeleid, Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur en Onderwijs. Voordat ze wethouder werd was Westerdijk 4 jaar raadslid voor de Capelse VVD en ondernemer in de retail.