Capelle aan den IJssel – Een kwartier wachten voordat je je eigen straat uit kunt rijden, ronkende auto’s in file langs de scholenroute en file in Capelle is een grote ergernis voor veel Capellenaren. Steeds meer forensen die de drukte op de Abram van Rijckevorselweg ontlopen hebben hun vaste sluiproute gevonden door de Capelse straten.

De bereikbaarheid en doorstroming van Capelse wijken staat al lange tijd onder druk. Raad en College hebben daarover regelmatig gesproken. De keuze voor de Algraweg als een van de weinige ontsluitingswegen van de Krimpenerwaard heeft effect op een groot deel van Capelle. Inwoners ervaren de laatste maanden in toenemende mate verkeersoverlast tussen 7.30 uur en 09.30 uur. Op de doordeweekse dagen van autoverkeer dat een alternatieve route verkiest vanuit Krimpen, door Capelle om hun weg te vervolgen richting A20. Daarbij een route kiest via de Ketensedijk – Slotlaan AvR. Of Ketenesedijk- Rembrandsingel richting Rivierweg dan wel Reigerlaan richting AvR. Meldingen van zeven minuten wachten in de stromende regen voordat je als fietser kan oversteken, is geen uitzondering meer.

De middagspits voor Capelle West begint tegenwoordig al om 15.30 uur en lijkt te volharden tot 18.30 uur. Omwonende merken de laatste maanden een toename van verkeer dat de AvR ontloopt en via de Schaardijk de weg naar Krimpen verkiest. “Waar eerst alleen Fascinatio amper nog bereikbaar is rond de spits, kan je inmiddels wel stellen dat ‘s-Graveland en Capelle-West ook steeds meer sluipverkeer te verwerken heeft” stelt raadslid Leon Anink.

De Capelse VVD  heeft de indruk dat verkeersmaatregelen die tot op heden gekozen zijn vooral tegemoet komen aan het forensenverkeer uit en naar de Krimpenerwaard. Graag zien wij dat maatregelen op eigen grondgebied ook een voordeel hebben voor Capellenaren. Daarom hebben wij het college gevraagd om met maatregelen te komen om dit sluipverkeer tegen te gaan.