Caroline Penterman is binnen de Capelse VVD gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Zij volgt daarmee Mels Landzaad op die om privé omstandigheden zijn raadslidmaatschap heeft beëindigd.

Na de verkiezingen van maart 2022 is de Capelse Caroline Penterman als raadslid toegetreden tot de Capelse gemeenteraad. 

De nieuwe fractievoorzitter omschrijft zichzelf en haar ambities als volgt:

,,Ik woon met mijn gezin in Middelwatering en wil me er graag voor inzetten dat in Capelle wonen steeds weer een stukje beter wordt. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een boekwinkel in Rotterdam, Maximus Hillegersberg, en betrokken bij verschillende scholen en sportverenigingen in Capelle samen met mijn man en mijn kinderen. De komende jaren zal ik me met name bezighouden met Stadsontwikkeling en -beheer (SOB). Op het gebied van wonen ligt behoorlijk wat uitdaging. Er zullen meer woningen gebouwd of verbouwd moeten worden om aan de vraag naar woonruimte te voldoen. Ook afval staat in de klachten top-5 van de gemeente. Genoeg te doen dus en samen aan de slag voor het beste resultaat!”

De vanwege het vertrek van Mels Landzaad vrijgekomen raadszetel zal ingenomen worden door Jeroen Kolster. Hij zal op 26 september tijdens de raadsvergadering worden geïnstalleerd.