Vrijheid en democratie zijn niet vanzelfsprekend. Met de oorlog van Poetins Rusland in Oekraïne is dat helaas weer pijnlijk duidelijk geworden. Het doet je beseffen dat het een groot goed is dat je hier in Nederland zelf kan bepalen hoe de toekomst van je eigen gemeente, wijk of buurt eruit komt te zien.

Op 14, 15 en 16 maart mogen ook Capellenaren hun stem weer laten horen. Ook jij kan bepalen hoe de nieuwe gemeenteraad van Capelle er straks uit komt te zien. Helaas zien we dat bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de helft van de kiesgerechtigde Capellenaren thuisblijft. En dat is jammer. Juist nu is het belangrijk dat we massaal onze stem voor vrijheid en democratie laten horen.

Wat in de gemeenteraad besloten wordt, heeft namelijk veel invloed op je dagelijks leven. Over belangrijke zaken zoals woningbouw, verkeersveiligheid en voldoende groen om je heen wordt in de gemeenteraad beslist. Er valt ook echt iets te kiezen. Wil je wel of geen fietssnelweg door je kinderrijke wijk? Moeten de gemeentelijke belastingen laag blijven of omhoog? Mogen er wel of geen extra windmolens in Capelle komen? Wil je je auto gratis kunnen blijven parkeren in Capelle? Moeten er meer woningen komen voor starters en senioren? Is extra cameratoezicht wel of niet wenselijk? Allemaal belangrijke vragen die bij deze gemeenteraadsverkiezingen centraal staan.

Wil je meebeslissen over bovenstaande vragen en de toekomst van Capelle? Laat dan je stem horen op 14, 15 of 16 maart. De opkomst bij de landelijke verkiezingen in ‘21 was in Capelle bijna 73%, terwijl de opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen minder dan 50% was. Lokaal heeft iedere stem impact en kan zo juist het verschil maken. De Capelse VVD gaat aan de slag voor Capelle. Hiervoor hebben we uw stem nodig. Democratie is nooit vanzelfsprekend. Laten we die koesteren, ook in Capelle. Ga stemmen. Juist nu. Kies VVD.