De Capelse VVD-fractie heeft donderdag de Capelse VVD wethouder Nico van Veen in het zonnetje gezet na het behalen van de prachtige tweede plaats in de lijst met Financieel Meest Gezonde Gemeenten. 

De gemeente Capelle heeft de tweede plaats behaald in de lijst “Financieel Gezonde Gemeente” van accountantsorganisatie BDO. De liberalen hebben de wethouder daarom een taart aangeboden van Blooming Bakery. Dat is een sociale onderneming die met zorg en liefde lekkers bereid met cliënten van Fier!, een hulporganisatie voor slachtoffers van geweld.

Leon Anink (fractievoorzitter van de Capelse VVD): “Wethouder Van Veen heeft de afgelopen vier jaar hard gewerkt om de gemeentefinanciën op orde te krijgen. Het resultaat is dat Capelle er financieel veel beter voorstaat dan toen deze raadsperiode begon. Hierdoor houden we de lokale lasten laag, terwijl veel andere gemeenten de belastingen moeten verhogen.”

Nico van Veen (wethouder): “We kijken in Capelle nadrukkelijk hoe we belastinggeld uitgeven. Dat doe ik als wethouder niet alleen, maar met de andere leden van het college, de gemeenteraad en het ambtelijk apparaat. Het is een teamprestatie.”